Tongschar is een vrij stevige vis die op vele manieren bereid kan worden. Zo kunt u tongschar bakken en stoven, maar ook frituren en grillen. De zoetige smaak van deze vis is door velen geliefd, en daarom is tongschar een uitstekende vis om te serveren. Lees meer..
Tongschar is een vrij stevige vis die op vele manieren bereid kan worden. Zo kunt u tongschar bakken en stoven, maar ook frituren en grillen. De zoetige smaak van deze vis is door velen geliefd, en daarom is tongschar een uitstekende vis om te serveren.
De naam van de tongschar zorgt bij mensen nogal eens voor verwarring. Is het een tong, is het een schar of is het de liefdesbaby van een tong en een schar? Om het nog verwarrender te maken wordt deze vis in de volksmond ook nog wel eens melktong, steentong of hoteltong genoemd. De tongschar is ondanks de naam geen tong- of scharsoort, maar wel een platvissoort die nauw verwant is aan de schol. Je herkent de tongschar aan zijn oranjebruine kleur, witte onderzijde en kleine mondje (Microstomus kitt is de wetenschappelijke naam van de soort, waarbij ‘microstomus’ in het latijn ‘kleine mond’ betekent.
Heerljike recepten kunt u vinden op:
https://visrecepten.nl/over-vis/vissoorten/tongschar
Tongschar is een vrij stevige vis die op vele manieren bereid kan worden. Zo kunt u tongschar bakken..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen