Menu
0
Breed assortiment
Vacuüm & gekoeld verpakt
Gratis verzending vanaf €75,-
Direct van de Groothandel, de beste kwaliteit!
€19,00
Toevoegen aan winkelwagen
Coquilles  Hand gedoken  Levend (1 kg. )
Coquilles  Hand gedoken  Levend (1 kg. )
Coquilles  Hand gedoken  Levend (1 kg. )
Coquilles  Hand gedoken  Levend (1 kg. )
Coquilles  Hand gedoken  Levend (1 kg. )

Coquilles Hand gedoken Levend (1 kg. )

€19,00Incl. btw
Op voorraad (100)

De Sint-Jacobsschelp (King scallops) heeft wereldberoemde faam bereikt en dat is niet onterecht. De schelp wordt ook wel de coquille (St.-Jacques)en king/great scallop genoemd. Deze schelp is meteen te herkennen aan de fraaie grote mantel en vooral de noo Lees meer..

1-2 Dagen
  • Snelle & Veilige bezorging door heel Nederland

  • Gratis bezorging vanaf €75,-

  • Vacuüm & gekoeld verpakt

    Dichte verpakking met koelelementen

Productomschrijving

3-5 stuks verpakt

De Sint-Jacobsschelp heeft wereldberoemde faam bereikt en dat is niet onterecht. De schelp wordt ook wel de coquille (St.-Jacques)en king/great scallop genoemd. Deze schelp is meteen te herkennen aan de fraaie grote mantel en vooral de noot wordt culinair hoog aangeschreven.

Wij zijn niet de enige die de coquille aanbieden, maar als je zeker wil zijn dat jouw vrucht vers en zandvrij is, ben je bij ons aan het goede adres. Bij het opvissen van de coquille woelt er altijd zand van de bodem, dit komt in de schelp terecht. Wij verwateren de coquilles waardoor ze volledig zandvrij worden gemaakt

Op dit moment bieden wij Coquilles aan uit het Verenigd Koninkrijk, naargelang kwaliteit, prijs en seizoen kunnen ze ook uit Noorwegen of Frankrijk komen.

Je kan de noot rauw eten in bijvoorbeeld een sashimi of nigiri. Je kan hem ook kort aanschroeien, let hierbij op dat je de noot zeker niet te lang bakt. Dit is funest voor de structuur en de smaak. Wees ook voorzichtig met smaak toevoegen, de coquille heeft een subtiel kruidige en romige smaak, sterke smaken zullen snel domineren.

Hoe maak je de schelp open?

“Borstel ze voor het openen goed schoon en spoel ze rijkelijk met water, maar laat ze niet weken want dat beschadigt het vlees. Draai om de schelp te openen het bolle gedeelte naar je toe en steek het lemmet van een keukenmes in de rechterzijkant. Zodra het mes in de schelp zit, gebruik je het lemmet als hefboom om beide helften van de schelp open te wrikken. Houd daarbij de schelp stevig vast met de muis van je hand. Haal het lemmet langs de platte kant door de schelp en snijd de zenuw door. De schelp gaat nu helemaal open en je hoeft alleen nog maar de rest van de zenuw door te snijden zonder het vlees te beschadigen.”

Reviews

0 beoordelingen

Specificaties

Coquilles Hand gedoken Levend (1 kg. )

0 beoordelingen

Beoordeel Coquilles Hand gedoken Levend (1 kg. )

De Sint-Jacobsschelp (King scallops) heeft wereldberoemde faam bereikt en dat is niet onterecht. De ..

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta